Borsodbóta Község Önkormányzatának ASP Központhoz Való Csatlakozása

dsf

 

Borsodbóta Község Önkormányzata 2016.10.14-én sikeres pályázatot nyújtott be a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program, „KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című felhívására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az önkormányzat a 5,57 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Jelen projekt forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt főbb adatai 

 Kedvezményezett neve: Borsodbóta Község Önkormányzata

Projekt címe: Borsodbóta Község Önkormányzata ASP Központhoz Való Csatlakozása

A szerződött támogatás összege:         5 566 537 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):             100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma:    2018.06.30.

Projekt azonosító száma:                   KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00581

A projekt tartalmának bemutatása

 A pozitív támogatói döntést 2016. november 23-án küldte ki a Európai Uniós Fejlesztések Koordinációjáért Felelős Helyettes Államtitkárság az önkormányzat részére. Az ASP központhoz történő csatlakozással az önkormányzat az alábbi szakmai tevékenységeket kívánja megvalósítani.

A projekt keretében Borsodbóta Község, Sáta Község és Uppony Község hivatalaiban valósul meg az ASP központhoz történő csatlakozás.

8 db munkaállomás beszerzése történik, mely az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016.(VIII.31.) Kormányrendeletben a munkaállomások tekintetében meghatározott minimumfeltételeknek megfelelően került meghatározásra és a hivatal működésfejlesztése és szabályozási kereteinek ASP csatlakozáshoz szükséges kialakítása. Elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó feltételek kialakítása a helyi adók, átengedett központ adók bevallására szolgáló űrlapok kitöltését segítő útmutatók elkészítése, önkormányzati honlapon történő publikálása, valamint felhasználói körben történő ismertetése. Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációjának elvégzése. Az önkormányzat a projekt keretében biztosítja a hivatal dolgozóinak az oktatáson való részvételét. Tesztelés és élesítés keretében sor kerül a kialakított szolgáltatások működési megfelelőségének ellenőrzésére, valamint a rendszer élesítésére.

A projekt eredménye az ASP központhoz való csatlakozás és a keretrendszer, illetve az önkormányzati településportál kivételével a szakrendszerek igénybevétele, valamint üzembe helyezett, működő hardver eszközök és hálózati infrastruktúra elemek, továbbá tesztelt, éles üzemben működő csatlakoztatott szakrendszerek és az új működésnek megfelelően átalakított hivatali folyamatok.